Δευτέρα, 7 Μαρτίου 2016

Εκπληκτικά καρέ του «γητευτή των λιονταριών» εν δράσει

Δέος προκαλούν οι φωτογραφίες του «γητευτή των λιονταριών» Kevin Richardson εν ώρα… εργασίας, να χαϊδεύει και να παλεύει με τον βασιλιά των ζώων στο καταφύγιο άγριας ζωής στην Πραιτόρια της Νότιας Αφρικής..

Ο στόχος των φωτογραφιών, δια χειρός Adrian Steirn, είναι να στείλουν ένα σημαντικό μήνυμα και να ευαισθητοποιήσουν τον κόσμο για την κατάσταση των ζώων στην Αφρική.

Steirn και Richardson ήθελαν να πετύχουν μία και μοναδική φωτογραφία που να στέλνει το μήνυμα:  «Τι κληρονομιά θα αφήσουμε στις επόμενες γενιές;»

Στις φωτογραφίες ο Richardson φαίνεται να παλεύει με δύο ενήλικα λιοντάρια- τα οποία προφανώς παίζουν ενώ σε άλλες αναδεικνύεται όλο το μεγαλείο και η επιβλητικότητά τους.

«Ήταν απίστευτο να βλέπει κανείς το μέγεθος των ποδιών τους ή πόσο εύκολο ήταν γι’ αυτά να πηδούν πάνω στο τζιπ μας, πόσο ευέλικτα ήταν», σχολίασε ο φωτογράφος.

Ο Richardson ασχολείται με την προστασία των ζώων κι έχει ευαισθητοποιήσει εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο σχετικά με τις συνθήκες ζωής των λιονταριών.

Το καταφύγιό του στην Πραιτόρια έχει γίνει σπίτι για 30 λιοντάρια και ο Richardson έχει αναπτύξει μοναδική σχέση μαζί τους.

Απορρίπτοντας τις τακτικές επιβολής σε ένα ζώο με αλυσίδες και ραβδιά, εκείνος χρησιμοποιεί την αγάπη, την κατανόηση και την εμπιστοσύνη για να αναπτύξει στενούς δεσμούς μαζί τους, εξηγεί η Daily Mail.

Ο αριθμός των λιονταριών που ζουν στη φύση μειώνεται ραγδαία και εκτιμάται πως 20.000 ζουν σήμερα, ενώ το 1990 ήταν 100.000!
newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου