Δευτέρα, 7 Μαρτίου 2016

Αστεροειδής «μυστήριο» θα περάσει ξυστά από τη Γη αύριο - βίντεο

O αστεροειδής 2013 ΤΧ68, που πριν από δύο χρόνια μας είχε «επισκεφθεί» σε απόσταση 1,3 εκατ. μιλίων, ετοιμάζεται να έρθει εκ νεόυ στη Γη και μάλιστα πολύ πιο κοντά και πολύ σύντομα!..






Συγκεκριμένα η νέα του επίσκεψη αναμένεται …αύριο 8 Μαρτίου, και θα περάσει «ξυστά» από τον πλανήτη μας, σε απόσταση… μόλις 11.000 μιλίων, σύμφωνα με τις τελευταίες παρατηρήσεις.

Την είδηση έχει επιβεβαίωση ήδη η NASA, καθησυχάζοντας ότι δεν υπάρχει περίπτωση πρόσκρουσης στη Γη, αν και τόσο η πορεία του όσο και η απόσταση που θα περάσει από την Γη παραμένει αβέβαιη ακόμη. Ασαφής ήταν μέχρι και τις τελευταίες μέρες η ακριβής ημερομηνία της επισκέψεως του αστεροειδή αφού πιστευόταν ότι θα γινόταν το Σαββάτο 5 Μαρτίου.

Όπως, μάλιστα τόνισε ο διευθυντής του κέντρου της NASA για τη μελέτη της τροχιάς των αντικειμένων κοντά στη Γη, Paul Chodas: «Η τροχιά αυτού του αστεροειδούς είναι αρκετά ασαφής και θα είναι δύσκολο να προβλέψουμε που να τον αναζητήσουμε. Υπάρχει περίπτωση να τον “δουν” τα τηλεσκόπια μας όταν περάσει δίπλα μας και να μας δοθούν έτσι τα δεδομένα  για να μελετήσουμε με μεγαλύτερη ακρίβεια την τροχιά του γύρω από τον Ήλιο».



Σε κάθε περίπτωση, το πιθανότερο να περάσει τόσο κοντά μας, μέσα στην τροχιά των δορυφόρων μας.

Όλη αυτή η ασάφεια πάντως έχει προκαλέσει πληθώρα σεναρίων για τον περίπου 30 μέτρων αστεροειδή, που φτάνουν μέχρι και για καταστροφή της Γης ενόψει και της επικείμενης ολικής έκλειψης Ηλίου και της υπερπανσελήνου.

Η NASA όμως καθησυχάζει και ενημερώνει ότι δεν αναμένεται φέτος αστεροειδής να χτυπήσει τη Γη. Οσο για το 2017, υπάρχουν κάποιες πιθανότητες… μία στα 250 εκατομμύρια…



crashonline.gr

stergiog

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου