Πέμπτη 11 Ιουνίου 2015

Απόσταγμα



Γεώργιος Γεωργιάδης / Γκουρτζίεφ

Η αποστολή της αυτογνωσίας και της παραπέρα ανάπτυξης του εαυτού έχει τόση σημασία και σοβαρότητα, απαιτεί τέτοια εντατική προσπάθεια, ώστε είναι αδύνατο να την επιχειρήσει κανείς με κάποιο τυχαίο τρόπο και ταυτόχρονα με άλλα πράγματα. Όποιος αναλαμβάνει το καθήκον αυτό, πρέπει να το θεωρεί πρωταρχικό στην ζωή του, που η διάρκειά της δεν είναι και τόσο μεγάλη ώστε να την σπαταλήσει σε ασήμαντα πράγματα!


Κ.Π Καβάφης

Η πτώση για την ψυχή, ισοδυναμεί με απώλεια Φωτός, απώλεια των ύψιστων θεϊκών-θετικών ποιοτήτων της, που συντελέστηκε με τον διαχωρισμό της από το Εν - κατάσταση που ονομάζεται Φόβος. Αν, λοιπόν, η ενεργειακή αυτή «πτώση» είναι η πορεία της ψυχής προς την πύκνωση και την πόλωση, στο συνολικό μας πέρασμα από τη γήινη διάσταση διανύουμε μια αντίστροφη πορεία: την ανέλιξη προς τις λεπτές, πνευματικές, αιθέριες συχνότητες και την επανάκτηση των απολεσθέντων ποιοτήτων μας. Αυτό, στη ζωή μας, ισοδυναμεί πρακτικά με τον σταδιακό μετασχηματισμό του φόβου σε Αγάπη και αυτή είναι η «άλλη γη», όπου η ψυχή ζούσε όταν αγαπούσε.

Όλα τα αρνητικά συναισθήματα (θυμός, ζήλια, θλίψη, μίσος) που θα ανασυρθούν εντός μας από την αλληλεπίδρασή μας με τους ανθρώπους, δεν είναι παρά εκφάνσεις του Φόβου. Με άλλα λόγια, η ρίζα τους είναι η έλλειψη, η απουσία Αγάπης.


Σοφία 'Αντζακα

[Η συνειδητή αγάπη είναι καρπός τέχνης] Μπείτε σε αυτά τα μαγεμένα δάση όσοι έχετε την τόλμη. Οι θεοί αγαπιούνται μεταξύ τους συνειδητά. Όσοι αγαπούν συνειδητά, γίνονται θεοί.


Κομφούκιος

H ύψιστη ηθική αρχή, κατά αυτόν, είναι το γιεν, που σημαίνει την αγάπη, την φιλανθρωπία, την μεγαλοθυμία, την καλοσύνη.


Osho

Η αγάπη είναι το μόνο θαύμα που υπάρχει. Η αγάπη είναι η σκάλα που οδηγεί από το γη στον ουρανό. Αν μάθεις καλά την αγάπη, τότε έχεις μάθει τα πάντα. Αν χάσεις την αγάπη, τότε έχεις χάσει όλη σου τη ζωή.


Ρόμπερτ Ηλίας Νατζέμυ

Η επιλογή της αγάπης σημαίνει ξεπέρασμα του φόβου, ο οποίος είναι το μεγαλύτερο εμπόδιο προς την υγεία, ευτυχία και επιτυχία.

Η αγάπη μας επιτρέπει να βιώνουμε τον ανώτερο εαυτό μας. Καμία γνώση, καμία σοφία ή πειθαρχία δεν ανοίγει την πύλη για τα ανώτερα επίπεδα συνειδητότητας, ειρήνης και ευτυχίας τόσο εύκολα όσο η αγάπη.


Λέο Μπουσκάλια

Αγάπη - ο σίγουρος οδηγός προς το υψηλότερο επίπεδο συνειδητότητας που είναι ικανός να φτάσει ο άνθρωπος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου