Τετάρτη 1 Ιουνίου 2016

Όποιος αναζητά βρίσκει. Και ανάλογα με το τι αναζητά, αυτά και βρίσκει

Στις μέρες μας ζούμε μια κορύφωση. Το "κακό" -ας το πούμε έτσι- έχει ξεπεράσει κάθε όριο και πιέζει ασφυκτικά από πάρα πολλές πλευρές, με παράλογες και απάνθρωπες νομοθεσίες, με ασφυκτική τάση για έλεγχο, με σκευωρίες και συνωμοσίες. Πράγματι συμβαίνουν όλα αυτά. Όμως εκείνο ακριβώς το "κακό" είναι που έχει αφυπνίσει χιλιάδες ανθρώπων..

Ναι, υπάρχουν "συνωμοσίες" ενάντια στον άνθρωπο γιατί κάποιοι άνθρωποι ήθελαν και θέλουν να ελέγχουν όλους τους άλλους. Υπάρχουν και "μυστικά", επειδή κάποιοι ήθελαν να φυλάξουν μέρος της γνώσης για να διατηρούν το προβάδισμα ή για να μην αλλοιωθεί η ίδια η γνώση. Όμως η αλήθεια αργά ή γρήγορα βγαίνει στο φως και τα μυστικά αποκαλύπτονται. Ειδικά στις μέρες μας τα ψεύδη έχουν αποκτήσει ιδιαίτερα μικρά ποδαράκια...

Όποιος αναζητά βρίσκει. Και ανάλογα με το τι αναζητά, αυτά και βρίσκει... 

Eρευνήστε και μελετήσετε τα πάντα και κρατήστε μόνο το καλό. Oι γύρω μας δεν είναι παρά καθρέφτες και μηνύματα που λαμβάνουμε για να δούμε τι υπάρχει ακόμη εντός μας από εκείνο το μικρό εγώ που οφείλει να καθαριστεί και να εξαγνιστεί.

Ο Vernon Kitabu Turner γράφει ένα πολύ όμορφο απόσπασμα σχετικά:

"Ο πνευματικός πολεμιστής δεν έχει κανένα εχθρό παρά μόνο τον εαυτό του. Ο αγώνας είναι πάντοτε ενάντια στον εαυτό του. Δεν μπορείς να ελέγξεις πως θα δράσουν οι άλλοι απέναντι σου αλλά μπορείς να κυβερνήσεις τις δικές σου ενέργειες και αντιδράσεις. 

Ο Sensei Uyeshiba μας θυμίζει πως η αληθινή τέχνη του πολεμιστή είναι να λαμβάνει το πνεύμα του σύμπαντος και να σκορπά γύρω την ειρήνη του. Ο ορισμός του για τον Δρόμο του πολεμιστή είναι η αγάπη."



Είμαστε ΕΝΑ σύστημα: η ανθρωπότητα και Είμαστε όλοι συνδεδεμένοι μεταξύ μας στο επίπεδο του υπο- ή υπέρσυνείδητου. Έτσι κάθε σκέψη μας έρχεται και μπαίνει στον κοινό "νου" που μοιραζόμαστε.

Γι΄αυτό και είναι σπουδαίο να μπορούμε να τις ελέγχουμε... Ακόμη πιο σπουδαίο είναι να μπορούμε να φροντίζουμε τις ποιότητες της καρδιάς μας, γιατί το συναίσθημα δίνει ένταση στις σκέψεις μας και επηρεάζει ακόμη πιο έντονα την κοινή μας πραγματικότητα...

Αντί να ελέγχουμε μονίμως τις ειδήσεις που άλλοι μας στέλνουν -χρωματισμένες συνήθως με φόβο και έλεγχο- ας ελέγχουμε τις δικές μας συν-ειδήσεις, γιατί αυτές είναι που κάνουν τη διαφορά.


Όσο κι αν μας έχουν πείσει ή να το προσπαθούν, πως "πρέπει να φοβόμαστε τους έξω εχθρούς", η αλήθεια είναι πως οι μόνοι εχθροί είναι αυτοί εντός μας. Κι αν μας βρίσκουν "δεινά" αυτοί οι εσωτερικοί δικοί μας εχθροί είναι που τα προσέλκυσαν...


vickytoxotis.blogspot.com


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου