Δευτέρα 17 Αυγούστου 2015

Τενόρος τραγουδάει Σούμπερτ ενώ υποβάλλεται σε εγχείρηση εγκεφάλου [βίντεο]

Ένα εκπληκτικό βίντεο κάνει τις τελευταίες ώρες τον γύρο του διαδικτύου, το οποίο δείχνει έναν Σλοβένο τενόρο να τραγουδάει Σούμπερτ ενώ υποβάλλεται σε εγχείριση εγκεφάλου, χωρίς γενική αναισθησία...


Ο Ambroz Bajec-Lapajne, ένας επαγγελματίας τραγουδιστής της Όπερας, είχε διαγνωστεί το 2013 με πολύμορφο γλοιοβλάστωμα, μία άκρως επιθετική μορφή κακοήθους καρκίνου και έτσι υποβλήθηκε το 2014 σε χειρουργική επέμβαση για την αφαίρεση του όγκου που είχε εντοπιστεί στον εγκέφαλό του.

Όπως συμβαίνει συχνά σε παρόμοιες επεμβάσεις, οι γιατροί στο Πανεπιστημιακό Ιατρικό Κέντρο της Ουτρέχτης ζήτησαν από τον Bajec-Lapajne να μιλάει καθ' όλη τη διάρκεια της επέμβασης, προκειμένου να παρακολουθούν τη δραστηριότητα του εγκεφάλου του. Εκείνος ωστόσο επέλεξε να κάνει κάτι καλύτερο: ερμήνευσε το «Gute Nacht» του Σούμπερτ και στη συνέχεια πόσταρε το βίντεο της πρωτότυπης αυτής ερμηνείας στο ίντερνετ.

Περίπου 50% των ασθενών που πάσχουν από την συγκεκριμένη ασθένεια χάνουν τη ζωή τους μέσα σε έναν χρόνο, ενώ το 90% πεθαίνουν εντός μίας τριετίας. Ωστόσο, έναν χρόνο μετά την επέμβασή του ο ταλαντούχος τραγουδιστής παραμένει αισιόδοξος, αφού όλα δείχνουν ότι έχει ξεπεράσει τον άμεσο κίνδυνο.




kool news

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου