Σάββατο 5 Μαρτίου 2016

Νέα θεωρία: Πώς μικρές δόσεις LSD βοηθούν στη δουλειά

Κοκαΐνη στη Wall Street, LSD στη Silicon Valley; Κάπως έτσι. Το Vox δημοσίευσε μία ιστορία ενός εκ των αρθρογράφων του, ο οποίος εξιστόρησε την πρόσφατη εμπειρία του με την τακτική των... "μικροδόσεων" LSD, το ψυχεδελκό ναρκωτικό που οι απανταχού χίπις λατρεύουν.

 Οι "μικροδόσεις", όπως λέει και το όνομα, αποτελεί τακτική χρήσης του ναρκωτικού σε εξαιρετικά χαμηλές δόσεις..




Όχι για να "την ακούσει" κανείς αλλά να νιώσει το εφέ του ναρκωτικού μόνο στην άκρη των αισθήσεών του, μία περιφερειακή επίδραση.

Η θεωρία λέει πως η χρήση μικροδόσεων LSD βοηθά με την αύξηση της δημιουργικότητας, χωρίς να οδηγεί στο κλασσικό "τριπάκι" το οποίο σε αποκόπτει από το κάθε τι πραγματικό.

Δεν είναι πρώτη φορά που η θεωρία δοκιμάζεται, αφού στο τεύχος του Rolling Stone Νοεμβρίου, υπήρχε έρευνα η οποία υποστήριζε πως οι μικροδόσεις αυτές βοηθούν στην παραγωγικότητα, την συγκέντρωση και την δημιουργικότητα. Το άρθρο έφερνε ως παράδειγμα έναν προγραμματιστή 25 ετών ο οποίος λειτουργούσε έτσι.

Παρόλα αυτά, ο αρθρογράφος του Vox είχε μία πολύ διαφορετική εμπειρία από τον "ψευδώνυμο Κεν" του Rolling Stone, αναφέροντας πως "Μερικές από τις δηλώσεις για την τακτική υπερβάλλουν. Δεν με βελτίωσε αθλητικά, και η προσπάθειά μου να μάθω νέα Ελληνικά δεν βελτιώθηκε καθόλου. Δεν ένιωσα πως είμαι 'φτιαγμένος' Απλά ένιωσα πως είμαι πιο συγκεντρωμένος".

Παράλληλα, άλλη μία προσπάθεια Microdosing σε LSD από τον "Daniel", περιγράφηκε στο Tech Insider. Σε αυτή την κατάσταση, ο "Daniel" δεν τα πήγε πολύ καλά. Ανέφερε πως πήρε υπερβολικά πολύ LSD αρκετές φορές πριν πάει στη δουλειά, κάτι που τον επηρέασε αρνητικά.

Η επίσημες, ιατρικές έρευνες για την επιρροή του LSD στον ανθρώπινο εγκέφαλο δεν είναι απόλυτες. Μία έρευνα του 2012 απέδειξε πως το LSD, αντιθέτως, μειώνει την ικανότητα του εγκεφάλου.

Εκτός των νομικών προβλημάτων που μπορεί να αντιμετωπίσει κανείς με τη χρήση LSD, το ναρκωτικό έχει πολύ σοβαρές παρενέργειες, εκτός του ότι μπορεί να έχει εμποτιστεί με κάτι πολύ επικίνδυνο και τοξικό.

Οπότε αντί να δοκιμάσετε μικροδόσεις LSD το καλύτερο πράγμα είναι να βελτιώσετε άλλα πράγματα στον τρόπο εργασίας και δημιουργικότητάς σας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου