Παρασκευή 4 Μαρτίου 2016

H «αχίλλειος πτέρνα» του καρκίνου

Επιστήμονες στη Βρετανία και στις ΗΠΑ πιστεύουν ότι έκαναν μια πολύ σημαντική ανακάλυψη που θα μπορούσε να αποδειχθεί η «αχίλλειος πτέρνα» του καρκίνου και να φέρει μια πραγματική επανάσταση στην θεραπεία του καρκίνου με τη βοήθεια του ανοσοποιητικού συστήματος κάθε ασθενούς..






Βρήκαν ένα τρόπο να καθοδηγούν με ακρίβεια τα αμυντικά κύτταρα του σώματος σε συγκεκριμένους ευάλωτους στόχους πάνω στους καρκινικούς όγκους.

Η ανακάλυψη μπορεί να οδηγήσει σε νέες αποτελεσματικότερες ανοσοθεραπείες του καρκίνου, καθιστώντας εφικτή μια μεγαλύτερη ακρίβεια και εξατομίκευση ανάλογα με τον κάθε ασθενή.

Τα φάρμακα της ανοσοθεραπείας μπορεί πλέον να «πιάνουν» όλα τα καρκινικά κύτταρα και όχι μόνο ένα μέρος τους.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον καθηγητή Τσαρλς Σουάντον του University College του Λονδίνου (UCL) και του Ινστιτούτου Φράνσις Κρικ, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό «Science», έδειξαν για πρώτη φορά ότι μερικοί τουλάχιστον καρκίνοι φέρουν πάνω τους τους σπόρους της καταστροφής τους (την «αχίλλειο πτέρνα» τους).

Μέσα σε κάθε καρκινικό όγκο υπάρχουν ανοσοποιητικά κύτταρα που μπορούν να αναγνωρίσουν τα ευάλωτα αυτά σημεία, τα οποία στη συνέχεια είναι δυνατό να αποτελέσουν στόχο του ανοσοποιητικού συστήματος.

Η νέα μέθοδος, που αναμένεται να είναι υψηλού κόστους καθώς θα αφορά κάθε ξεχωριστό ασθενή, δεν έχει δοκιμαστεί κλινικά ακόμη σε ανθρώπους, κάτι που αναμένεται να γίνει μέσα στην επόμενη διετία ή τριετία σε ασθενείς με καρκίνο των πνευμόνων.


efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου