Κυριακή, 7 Φεβρουαρίου 2016

Αλγόριθμος μετατρέπει το Twitter που ξέραμε σε .. Facebook

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Buzzfeed το Twitter ετοιμάζεται να αλλάξει τα πάντα
υιοθετώντας αλγόριθμο για τις δημοσιεύσεις στο χρονολόγιο μας. Τι σημαίνει αυτό; Ουσιαστικά ότι το Twitter που ήξερες πεθαίνει και γίνεται ένας ακόμη κανίβαλος του online περιεχομένου φιλτράροντας τις αναρτήσεις ανάλογα με τα ενδιαφέροντα, τα trends και οτιδήποτε ορίσουν οι προγραμματιστές του, στα πρότυπα του Facebook..


Αναβρασμός στα social media

Όπως φαίνεται στα κεντρικά γραφεία του Twitter δεν πεθαίνουν μόνο τα στελέχη (μαζικές απολύσεις κάνουν το γύρο των διαδρόμων από τότε που ο Τζακ Ντόρσεϊ επέστρεψε στην εταιρία που δημιούργησε) αλλά και η ροή των αναρτήσεων που μέχρι σήμερα ήταν και η ταυτότητα του κοινωνικού δικτύου.

Εισάγοντας έναν αλγόριθμο που θα αποφασίζει τι θα εμφανίζεται και τι όχι στο χρονολόγιο σου πολύ πιο σύντομα από ό,τι θα περίμενε κανείς, την ερχόμενη εβδομάδα, το Twitter γίνεται ένα Facebook σε άλλη μορφή.


Preview of Twitter's new algorithm
Σύνδεσμος ενσωματωμένης εικόνας

Οργή από τους χρήστες
Πρόκειται για μια απόφαση που ενοχλεί όσους αγάπησαν το Twitter για τη δυνατότητα που έδινε να σχολιάζει ο καθένας τον καθένα για τα πάντα κάθε στιγμή που ήθελε.

Με τον αλγόριθμο που έρχεται στο κοινωνικό δίκτυο των tweets δεν θα αποφασίζει ο χρήστης τι θα διαβάσει/δει/μάθει/θελήσει να σχολιάσει.

Αυτό θα είναι η δουλειά των προγραμματιστών που παίρνουν στα χέρια τους την πληροφορία και τις αναρτήσεις των χρηστών και θα την παρουσιάζουν όπως εκείνοι θα θελήσουν.

Preview of Twitter's new algorithm
Σύνδεσμος ενσωματωμένης εικόνας


Το Τwitter θέλει να γίνει Facebook; Προφανώς. Μετά το σενάριο που θέλει τους 140 χαρακτήρες να γίνονται 10.000 και πλέον από την άνοιξη του 2016 το δίκτυο που αυτή τη στιγμή μετράει γύρω στα 300 εκατομμύρια χρήστες σε όλο τον κόσμο (το Facebook ξεπερνά τα 1,4 δισεκατομμύρια) θέλει να πάρει τον έλεγχο του περιεχομένου στα χέρια του.

Here lies Twitter. A great friend until the powers that be decided to kill it.
Σύνδεσμος ενσωματωμένης εικόνας

Το hashtag που υιοθετήθηκε για να σχολιαστεί η πρωτοβουλία είναι γλαφυρό. #RIPTwitter λοιπόν και τα κόλλυβα δικά μου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου