Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2016

Ανακάλυψαν τον γενετικό «διακόπτη» ON /OFF της παχυσαρκίας

Υπάρχουν ακόμα πολλά που δεν καταλαβαίνουμε για την παχυσαρκία και τα βαθύτερα αίτια της, όμως, γερμανοί επιστήμονες υποστηρίζουν ότι έχουν ανακαλύψει ένα γενετικό «διακόπτη» που θα μπορούσε να την “απενεργοποιήσει” εντελώς..







Η νέα μελέτη βασίζεται στην επιγενετική, δηλαδή, στον τρόπο που τα γονίδια στον οργανισμό μας αλλάζουν, με βάση τους χημικούς και περιβαλλοντικούς παράγοντες, περισσότερο από ότι τροποποιείται ο ίδιος ο γενετικός κώδικας του βασικού μας DNA.

Ολοι γεννιόμαστε με ένα συγκεκριμένο σύνολο των γονιδίων, αλλά κάποια από αυτά μπορεί να ενεργοποιηθούν ή να απενεργοποιηθούν, να δώσουν έντονα το παρόν τους ή να παραμείνουν σε λανθάνουσα κατάσταση, μέσω των διεργασιών που συμβαίνουν στο εσωτερικό του οργανισμού (αυτός είναι κι ένας από τους λόγους, για τους οποίους πανομοιότυπα δίδυμα δεν είναι πάντα ολόιδια).

Είναι λοιπόν, μία από αυτές τις επιγενετικές ετικέτες που έχουν εντοπίσει οι επιστήμονες, η οποία και λειτουργεί σαν διακόπτης, με τον τρόπο που ενεργοποιείται ένας διακόπτης φωτός. "Όταν ενεργοποιείται αυτός ο διακόπτης, ισχύει εφ’όρου ζωής, και οδηγεί στην τελεσίδικη απόφαση του οργανισμού εάν τελικά το άτομο θα γίνει είτε λιπόσαρκο, είτε παχύσαρκο” υποστηρίζει ο επικεφαλής και συγγραφέας της μελέτης Andrew Pospisilik, από το Ινστιτούτο Max Planck Ανοσοβιολογίας και Επιγενετικής. "Το αποτέλεσμα είναι παρόμοιο με ένα διακόπτη φωτός: ενεργοποίηση ή απενεργοποίηση,On/Off, Λιπόσαρκος ή Παχύσαρκος».

Διαβάστε τη συνέχεια στο yolife.gr

koutipandoras.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου