Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2016

Nick Brandt: Αγρια ζώα «ξαναγυρίζουν» στα μέρη όπου ζούσαν, πριν ο άνθρωπος καταστρέψει τα πάντα

Ο φωτογράφος Nick Brandt, δημοσίευσε πρόσφατα μια σειρά από φωτογραφίες που δεν μπορούν να μην σε στοιχειώσουν..

Η νέα του δουλειά με τίτλο «Inherit the dust», κυκλοφορεί σε βιβλίο αλλά και θα εκτεθεί σε γκαλλερί στο Λος Άντζελες, και έχει σαν θέμα της, την υποβάθμιση των άγριων οικότοπων στην Ανατολική Αφρική και την εξαφάνιση των άγριων ζώων.


Ελέφαντες, καμηλοπαρδάλεις, λιοντάρια, ρινόκεροι, γορίλλες,  τσιταχ, δεν έχουν πια χώρο να ζήσουν ελεύθερα και να αναπτυχθούν, καθώς η Αφρική αστικοποιείται με πολύ γρήγορους ρυθμούς.


Ο Brandt, έχει περάσει τα τελευταία τρία χρόνια να παρακολουθεί και να καταγράφει την ανεξέλεγκτη «ανάπτυξη» λατομείων, εργοστασείων, εργοταξίων, χωματερών, χωρίς κανόνες και όρους, διαλύοντας το φυσικό περιβάλλον και δημιουργόντας ένα τοπίο άμμου, σκόνης και ερήμου.


Ο Brandt, φωτογράφησε άγρια ζώα, και τύπωσε τις φωτογραφίες σε φυσικό μέθεγος. Τις στερέωσε σε πάνελ, και τις πήγε στους τόπους που φυσιολογικά, χιλιάδες χρόνια τώρα, αυτά τα ζώα θα περπατούσαν και θα ζούσαν εκεί.


Τα ζώα ξεπηδούν στο αστικό τοπίο σαν φαντάσματα, ή σαν μνημεία, δείχνοντας μας τα τέρατα που δημιουργούμε, θυμίζοντας μας ότι στην φύση δεν είμαστε μόνοι μας , αλλά θα έπρεπε να συνυπάρχουμε με ένα σωρό άλλα είδη ζώων και ότι η γή, όσο κι αν το ξεχνάμε, δεν μας ανήκει.









Περισσότερα για τη δουλειά του φωτογράφου εδώ 

hitandrun.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου