Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2016

Γιατί ο Jobs δεν άφηνε τα παιδιά του να χειριστούν IPad

Μπορεί ο Steve Jobs να έγραψε ιστορία στην εξέλιξη της τεχνολογίας και να κέρδισε δισεκατομμύρια δολάρια από τις συσκευές iPod, iPad και iPhone, όμως αυτό που δεν είναι γνωστό είναι ότι στην οικογένειά του είχε επιβάλει αυστηρούς κανόνες σε ό,τι αφορά στην χρήση της νέας τεχνολογίας..




Ο αρθρογράφος Nick Bilton των Τάιμς της Νέας Υόρκης,είχε γράψει το 2014 για μια συνομιλία του με τον τότε επικεφαλής της Apple, λίγο μετά την κυκλοφορία του πρώτου iPad. «Δεν το έχουν χρησιμοποιήσει. Εχουμε βάλει περιορισμούς στην χρήση της τεχνολογίας από τα παιδιά μας στο σπίτι» είχε πει ο Steve Jobs στον Bitton.

«Low-tech γονιός»
Σε άρθρο που δημοσιεύτηκε στους New York Times με αφορμή την παρουσίαση του νέου iPhone, αποκαλύπτεται ότι ο Στιβ Τζομπς, ο οποίος πέθανε το 2011,χαρακτήριζε τον εαυτό του σαν «low-tech γονιό». Οταν το 2010 τον ρώτησαν εάν το iPad αρέσει στα παιδιά του, εκείνος απάντησε: «Δεν το έχουν χρησιμοποιήσει. Στο σπίτι, περιορίζουμε τη χρήση τεχνολογίας από τα παιδιά μας».

Ο Walter Isaacson, που πέρασε πολλές ώρες στο σπίτι του Jobs, αποκαλύπτει το βιβλίο του με τίτλο «Steve Jobs» ότι ο ιδρυτής της Apple επέμενε ότι όλη η οικογένεια θα έπρεπε να τρώει μαζί κάθε βράδυ. Στο μεγάλο τραπέζι της κουζίνας, συζητούσαν για βιβλία, για ιστορία και άλλα θέματα, χωρίς κανένας από την οικογένεια να χρησιμοποιεί iPad ή υπολογιστές.

Ακαδημαϊκοί ερευνητές δημοσίευσαν πέρυσι μια μελέτη που δείχνει ότι εάν τα παιδιά αναγκαστούν να ζήσουν χωρίς gadgets έστω και για μερικές ημέρες, η βελτίωση των κοινωνικών ικανοτήτων τους γίνεται άμεσα ορατή.


analitis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου