Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2016

BodyMaps: Μια τρισδιάστατη εξερεύνηση του ανθρώπινου σώματος

Το BodyMaps είναι μια εύκολη στην πρόσβαση και με πολλές λεπτομέρειες εφαρμογή που μας επιτρέπει να περιηγηθούμε στην ανατομία του ανθρώπινου σώματος. Επιλέγοντας αρσενικό ή θηλυκό εμφανίζεται ένα κεντρικό παράθυρο από όπου μπορείτε να δείτε τις επιμέρους δομές..




Μπορείτε είτε να επιλέξτε τις αντίστοιχες δομές από τις ετικέτες που υπάρχουν αριστερά, είτε μετακινώντας τον ποντίκι πάνω στα διάφορα μέρη του σώματος. Όταν τελικά επιλέξετε μία δομή, η εφαρμογή σας επιτρέπει να τη δείτε σε μεγαλύτερες λεπτομέρειες ή να εστιαστείτε σε πιο συγκεκριμένα μέρη απομακρύνοντας ιστούς που δεν θέλετε να δείτε (π.χ. δέρμα, μύες, κά). 

Το ομοίωμα μπορεί να περιστραφεί σε οποιαδήποτε φάση και αν βρίσκεστε, εξασφαλίζοντας έτσι μία τρισδιάστατη οπτική, ενώ υπάρχει και η δυνατότητα μεγέθυνσης. Τέλος μπορείτε να δείτε και προτάσεις από διάφορα όμορφα βίντεο, που περιέχουν στοιχεία σχετικά με τη δομή που έχετε επιλέξει.

Το πιο σημαντικό της εφαρμογής νομίζω είναι πως η πρόσβασή της είναι εύκολη από το διαδίκτυο. Χρειάζεται μία απλή σύνδεση στον ίντερνετ και ένας υπολογιστής. Δεν απαιτείται κάποιο επιπλέον λογισμικό (μόνο το flash player που έτσι κι αλλιώς είναι δωρεάν και εγκατεστημένος στους περισσότερους υπολογιστές) και η πρόσβαση είναι ελεύθερη.


Κάντε την περιήγηση εδώ: BodyMaps


biologyinschool.gr

tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου