Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2016

Έλα λαέ στον τόπο σου!

Kάθε μέρα που ξημερώνει αναρωτιέσαι: Πόσο χειρότερα μπορεί να πάει; Όσο να βραδιάσει έχεις πάρει την απάντηση…

Φόροι-περικοπές, περικοπές-φόροι, μια σπάθα να κρέμεται πάνω από τα κεφάλια των δανειοληπτών, ένα ασφαλιστικό θανάτου πάνω απ’ όλους τους εργαζόμενους, τους νυν και τους επόμενους, ενώ η οικονομία να καταρρέει, με πληθωρισμό κι αποπληθωρισμό ταυτόχρονα, έτσι, προς πείσμα όλων των οικονομολόγων.

Η λέξη “σύνορα”, αν ανοίξετε το λεξικό του Μπαμπινιώτη, θα δείτε ότι έχει αρχίσει να χάνει το μελάνι της και το λήμμα να σβήνει. Το ίδιο συμβαίνει και στις λέξεις “κυριαρχία”, “πατρίδα”, “κράτος”, “έθνος”, “θρησκεία”, “αξιοπρέπεια”, “πίστη”, “ελπίδα” και μερικές ακόμα που θεωρούσαμε ως δεδομένο ότι τις ξέρουμε πολύ καλά.

Μια από αυτές τις ‘άλλες’, είναι και η λέξη “χειμώνας”. Ξαφνικά ο χειμώνας της Ελλάδας, ο ήπιος σε γενικές γραμμές πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, έγινε μια παρατεταμένη περίοδος Αλκυονίδων ημερών, με ένα μικρό χειμωνιάτικο διάλειμμα, σαν να λέμε, αντιστράφηκαν οι όροι.

Στην παραζάλη των νέων μέτρων, των κινητοποιήσεων και όλων των καυτών ζητημάτων που κατατρώνε τους Έλληνες, ο καιρός είναι δευτερευούσης σημασίας για να ασχοληθεί κανείς, άσε και που μας βολεύει από οικονομική άποψη.

Έτσι μοιάζει εκ πρώτης όψεως, αλλά για σκεφτείτε τι έλεγαν το φθινόπωρο: οι ροές των προσφύγων και μεταναστών αναμένονται να μειωθούν τώρα που θα χαλάσει ο καιρός. Να λοιπόν, που δεν χάλασε!

Και δεν χάλασε γιατί κάθε μέρα χωρίς τελειωμό, ο καιρός χειραγωγείται για να παραμένει ανοιξιάτικος. Τον κρατούν όσο μπορούν, με νύχια και με δόντια – όπου νύχια τα ψεκαστικά αεροπλάνα και όπου δόντια το σύστημα HAARP.

Αυτή τη στιγμή, αγρότες, μετανάστες και πρόσφυγες, όλοι μαζί μια μάζα ανθρώπων σε απόγνωση μπερδεμένη στα Τέμπη, ενώ τα λεωφορεία συγκρατιούνται σε διάφορα σημεία στην διαδρομή από την Αθήνα προς την Ειδομένη σταματούν λεωφορεία με εκατοντάδες πρόσφυγες, προκειμένου να αποφευχθεί περεταίρω συμφόρηση στα σύνορα. Έτσι, σε άτυπα «κέντρα προσφύγων», μετατρέπονται βενζινάδικα ή κάποιες δημοτικές δομές, εντελώς ακατάλληλες για τέτοια χρήση, όπως συμβαίνει στην Καλαμπάκα, την Κοζάνη και την Σκοτίνα Πιερίας.

Και που είμαστε ακόμα. Ο πόλεμος στη Συρία, με το ΝΑΤΟ να κόβει βόλτες στο Αιγαίο, την Τουρκία να το παίζει τσάμπα μάγκας με τις πλάτες των ΗΠΑ και της Γερμανίας και τη Ρωσία να θέλει μερτικό στην παγκόσμια διακυβέρνηση, όλα είναι ανοικτά, όλα πιθανά.

Αλλά ο παρονομαστής είναι αυτός που λέω και ξαναλέω εδώ και πέντε χρόνια, ασταμάτητα και ακούραστα προς πάσαν κατεύθυνση:

Εθνική κυριαρχία χωρίς έλεγχο του καιρού, δεν υπάρχει! Ο καιρός καθορίζει το νερό μας, το φαΐ μας, αλλά ως φαίνεται, φέτος καθορίζει και τις ροές των μεταναστών. Αυτό λέω και πάλι, αυτή είναι και η απάντηση μου σε όλους τους δήθεν πολιτικοποιημένους θα το λύσουμε και αυτό, μόλις λύσουμε τα… “βασικά”! Αν την έχω ακούσει αυτή την απάντηση, από εκπροσώπους μικρών και μεγάλων κομμάτων, μέχρι και κινημάτων!

Το “βασικό”, πολιτικά μου σαΐνια, είναι Ο ΚΑΙΡΟΣ! Είναι η σιγουριά ότι κανείς δεν θα σε στραγγίξει από νερό ή δεν θα σε πνίξει μέσα σ’ αυτό, δεν θα σε κουκουλώσει με χιόνι ή ακόμα δεν θα ξυπνήσει ένα πρωί και, εκεί που δεν έχει τίποτα καλύτερο να κάνει στον πλανήτη, θα γυρίσει το κουμπί να σου κάνει ένα σεισμό 8-9 ρίχτερ ή να σου “ξυπνήσει” κανένα ηφαίστειο. Γιατί η σημερινή στρατιωτική τεχνολογία προσφέρει τέτοιου είδους καιρικές βόμβες.

Προς το παρόν, φάε Ελληνικέ λαέ μια μεταναστευτική βόμβα, που αν συνεχίσει σε ελάχιστο χρόνο θα ξυπνήσεις ξένος στην ίδια σου τη χώρα.

Αυτό, γιατί δεν ξέρουμε ποιες είναι οι προτεραιότητες μας, τόσο ως άτομα, όσο και συλλογικά:

Κατέχοντας τον Καιρό: Μελέτη που εκπονήθηκε στο 1996, μόλις 4 χρόνια μετά τη λειτουργία του HAARP, με… υποθετικά σενάρια, και κεφάλαια όπως:

«Γιατί να θέλουμε να διαλύσουμε τον καιρό;» Απάντηση: «Η συστηματική τροποποίηση του καιρού θα μπορούσε να μας προσφέρει ένα όπλο […] η ικανότητα ελέγχου του υποβαθμίζοντας ή αναβαθμίζοντας τον […] το 1957 η επιτροπή συμβούλων του Προέδρου αναφορικά με τον έλεγχο του καιρού αναγνώρισε τη δυνατότητα ελέγχου του καιρού ως στρατιωτικό όπλο, επισημαίνοντας ότι αυτό μπορεί να είναι πιο σημαντικό, ΑΚΌΜΑ ΚΑΙ ΑΠΌ ΤΗΝ ΑΤΟΜΙΚΉ ΒΌΜΒΑ». Μπορείτε να διαβάσετε όλη την “υποθετική” μελέτη, με τα “υποθετικά” σενάρια που θα μπορούσαν να συμβούν σε ένα “υποθετικό” μέλλον, μέχρι το 2025, αλλά ήδη γίνονται: Owning the Weather in 2025.

Βλέπετε, πόλεμος με σφαίρες και βόμβες στη Συρία, καιρικός πόλεμος αλλού με ακραία φαινόμενα, αλλά ακόμα και η “καλοκαιρία” γέμισε το καιρικό όπλο με ανθρώπους μετανάστες και πυροβολάει τη χώρα μας. Τι φταίνε κι αυτοί; Θύματα των “μεγάλων” επίσης, όπως θύματα είμαστε κι εμείς.

Και με τη λέξη “θύμα”, μπορούμε να κοιμηθούμε με ήσυχη τη συνείδηση, χωρίς να αναρωτηθούμε αν τα θύματα είχαν και έχουν ευκαιρίες να ανατρέψουν την κατάσταση στην οποία βρίσκονται.

Έλα λαέ στον τόπο σου και δες τον, δες ποιος και τι σου κάνει και βάλε και τις σωστές προτεραιότητες. Αυτό που κάποιοι σε θέλουν να πιστεύεις ότι είναι γελοίο ή δευτερευούσης σημασίας, είναι και το πρωταρχικό: Ποιος ελέγχει τους ουρανούς μας, ποιος τους ψεκάζει και τους ιονίζει, ποιος κουμαντάρει την ατμόσφαιρα και τον καιρό.

Ειδικά αφιερωμένο σε όλους αυτούς που έχουν ως προτεραιότητα το μισθουλάκι τους και δεν λεν κουβέντα. Σε λίγο θα τον χάσουν κι αυτόν, αλλά θα είναι πολύ αργά για να παραδεχτούν την ενοχή τους.


nea.allnewz.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου