Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2016

Όταν ο άνθρωπος έγινε θυσία για χάρη της επιστήμης

Η ανθρώπινη ζωή σε πολλές φάσεις της ιστορίας έχασε την αξία της. Ασθενείς, ομοφυλόφιλοι, κρατούμενοι και μικρά παιδιά υπέστησαν βασανιστήρια που ο ανθρώπινος νους δεν χωρά για το «καλό» της επιστήμης ή εξαιτίας της επιθυμίας ενός παρανοϊκού ηγέτη..

Στο παρακάτω βίντεο μπορείτε να δείτε τα δέκα χειρότερα πράγματα που συνέβησαν ποτέ σε ανθρώπους. Γιατροί που δολοφόνησαν τους ασθενείς τους και χειρουργικές επεμβάσεις χωρίς αναισθητικό είναι μόνο η μισή από τη σκληρή πραγματικότητα.

-Οι πορτοκαλί ενέσεις

Ήταν τη δεκαετία του 1960 όταν στις ΗΠΑ έκαναν κρυφά ενέσεις με διοξίνες σε κρατούμενους, σαν αυτές που χρησιμοποιούνται σε χημικά όπλα, προκειμένου να τεστάρουν την επίδρασή τους στο ανθρώπινο δέρμα. 468 «τρυπήματα» ήταν αρκετά για να κάνουν τα θύματα να υποφέρουν από μη θεραπεύσιμη ακμή και οδυνηρές φλύκταινες σε όλο τους το σώμα.



-Τα αμίλητα παιδιά

Ο Φρειδερίκος ο 2ος, ένας από τους ισχυρότερους αυτοκράτορες του Μεσαίωνα, ανέθρεψε παιδιά σε απομόνωση χωρίς να έχουν καμία επαφή με τους υπόλοιπους ανθρώπους. Στόχος του ήταν να μελετήσει τις απαρχές της ανθρώπινης ομιλίας. Το πείραμα έγινε τον 12ο αιώνα. Τα παιδιά δεν μίλησαν ποτέ.

 Ασθενείς, ομοφυλόφιλοι, κρατούμενοι και μικρά παιδιά υπέστησαν βασανιστήρια που ο ανθρώπινος νους δεν χωρά

-Επιχείρηση "Midnight Climax"

Η CIAτο 1950 στράτευσε ιερόδουλες για μια μελέτη σχετικά με τα ναρκωτικά. Εκείνες χορηγούσαν κρυφά LSD στους πελάτες τους. Ένας αστυνομικός, έχασε το μυαλό του από τις συχνές δόσεις LSD και έκανε ένοπλη ληστεία. 

-Σύφιλη «Γουατεμάλας»


Προκειμένου να βρουν θεραπεία για τη σύφιλη, οι ΗΠΑ μόλυναν κρατούμενους από τη Γουατεμάλα με σύφιλη για να δοκιμάζουν φάρμακα από το 1946 έως το 1948. Έπειτα από ενέσεις ή επαφή με μολυσμένες ιερόδουλες, 5.500 κρατούμενοι υπέφεραν τα φρικτά συμπτώματα της νόσου.



-Η μελέτη της σουλφοναμίδης

Οι Ναζί την δεκαετία του 1940 με στόχο να βρουν αντιβακτηριδιακές θεραπείες για τους στρατιώτες που τραυματίζονταν στον πόλεμο, σκέφτηκαν να προκαλέσουν τραύματα πολέμου σε κρατούμενους για να τους χρησιμοποιήσουν σαν πειραματόζωα. Κάποιους ακρωτηρίασαν και άλλους πυροβόλησαν για να μολύνουν με βακτήρια και να βάλουν θραύσματα γυαλιού στις πληγές τους.

-Η Μονάδα 731 που έκανε ζωοτομία σε ανθρώπους

Τη δεκαετία του 40 Ιάπωνες επιστήμονες έκαναν ανατομία σε ζωντανούς ανθρώπους χωρίς αναισθητικό στο πλαίσιο έρευνας για τις θανατηφόρες ασθένειες της εποχής. Για ακόμα μία φορά, κρατούμενοι χρησιμοποιήθηκαν ως πειραματόζωα. Τους άνοιγαν στα δύο και τους μόλυναν με τύφο και χολέρα. Όσοι επιβίωναν οδηγούνταν στην κρεμάλα.

-Ηλεκτροπληξία προσώπου


Το 1862 ο νευρολόγος Duchenne de Boulogne υπέβαλε σε ηλεκτροπληξία μέσω προσώπου τους ασθενείς του, προκειμένου να μελετήσει τις ανθρώπινες εκφράσεις. Ένας ασθενής υπέφερε 100 φορές αυτή τη διαδικασία, διότι οι εκφράσεις του είχαν μεγάλη διάρκεια και ο νευρολόγος μπορούσε να τις φωτογραφήσει.



-Kαρκινογόνες ενέσεις

O Dr. Cornelius Rhoads το 1931 μόλυνε Πορτορικανούς ασθενείς με καρκινικά κύτταρα, με σκοπό να καταστρέψει το έθνος τους. Πρόλαβε να σκοτώσει 13 ασθενείς πριν συλληφθεί, γεγονός που δεν απέτρεψε την Αμερικανική Ένωση για τον Καρκίνο (American Cancer Society) να τον βραβεύσει το 1955.

-Πρότζεκτ 4.1

Ήταν το 1954 όταν οι ΗΠΑ έκαναν πειράματα με ατομικές βόμβες στα νησιά Marshall εκθέτοντας τους κατοίκους σε ραδιενέργεια. Δεν επέτρεψαν σε όσους νόσησαν από καρκίνο να ακολουθήσουν θεραπεία και τους ανάγκασαν να εγκαταλείψουν το νησί και τα σπίτια τους.

-Αναγκαστική αλλαγή φύλου


Κατά τη διάρκεια του Απαρτχάιντ, στη Νότιο Αφρική, προσπάθησαν να θεραπεύσουν στρατιώτες από την ομοφυλοφιλία, την οποία ήθελαν να εξαλείψουν από τη κοινωνία. Εκατοντάδες άνδρες ακρωτηριάστηκαν τις δεκαετίες του ‘70 και του ‘80 και εξαναγκάστηκαν σε επέμβαση αλλαγής φύλου.




penna.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου