Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2016

Κινέζικη Πρωτοχρονιά με ρομποτικό μπαλέτο - Άρχισε η αντίστροφη μέτρηση

Μεταξύ άλλων χορευτικών και στρατιωτικών συνόλων που συμμετείχαν στον φετινό εορτασμό, 540 ρομπότ χόρεψαν στο πλαίσιο του φεστιβάλ για την άνοιξη της Κινεζικής Κρατικής Τηλεόρασης για την κινεζική πρωτοχρονιά..

Είναι αποφασισμένοι και το δείχνουν: Τα ρομπότ θα μπουν στην καθημερινότητα της ζωής μας για… να την αποτελειώσουν. Το αποφάσισαν όλοι οι “ισχυροί” του κόσμου στο φετινό Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ και πως θα μπορούσε η Κίνα να εξαιρείται, αφού ήδη έχει αρχίσει να αντικαθιστά ανθρώπινο -και χαμηλά αμειβόμενο- εργατικό δυναμικό, με ρομπότ.

Έτσι άδραξε τη μέρα τη γιορτινή και η Κίναι προέβαλε την τεχνολογική της υπεροχή, την περασμένη Κυριακή, στο πλαίσιο του εορτασμού του Ανοιξιάτικου Φεστιβάλ (Spring Festival Gala) με αφορμή την κινεζική πρωτοχρονιά που διοργανώνει η  Κινεζική Κρατική Τηλεόραση (CCTV).

Πρόκειται για ένα από τα υψηλότερα σε τηλεθέαση show που διοργανώνει η κινεζική τηλεόραση, καθώς κάθε χρόνο υπολογίζεται ότι το παρακολουθούν πάνω από 700 εκατ. τηλεθεατές.

Robo-ballet

Ένα μπαλέτο από 540 ρομποτάκια απέδειξε πως μπορεί να αντικαταστήσει ένα ανθρώπινο, αντιγράφοντας κινήσεις αλλά και με τον ως τώρα μοναδικό χορευτικό συγχρονισμό των Κινέζων.

Τα… “χαριτωμένα”, όπως τα βρήκαν κάποιοι, λευκά ρομπότ πλήρως συγχρονισμένα, εκτέλεσαν άψογα την χορογραφία πλαισιώνοντας τον διάσημο κινέζο τραγουδιστή Σαν Ναν, ενώ παράλληλα δεκάδες drones κινηματογραφούσαν το γεγονός από τον αέρα.


Τα 540 ρομπότ με ύψος 41 εκ. και βάρους 1,5 κιλό, χόρεψαν στην γιγάντια σκηνή με φόντο την νυχτερινή άποψη της πόλης του Γκουανγκζού. Προς το τέλος του κομματιού, τα φωτισμένα με LED drones έλαβαν θέσεις στους αιθέρες και σκόρπισαν χρυσόσκονη στην σκηνή για… περισσότερη λάμψη.

Σύμφωνα με τους κινέζους επιστήμονες που ανέλαβαν την κατασκευή και τον προγραμματισμό των μικρών χορευτών, το μυστικό των «πλαστικών» κινήσεων των ρομπότ βασίζεται στους 16 μικροκινητήρες τους οι οποίοι μπορούν να μιμηθούν τις κινήσεις των ανθρώπινων αρθρώσεων με αποτέλεσμα να τους επιτρέπουν την εκτέλεση «φυσικών» κινήσεων.

Άρχισε η αντίστροφη μέτρηση

Φανερό ότι έχει αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση για τα “ανθρώπινα” δικαιώματα. Αυτό που τώρα φαίνεται θαυμαστό και “χαριτωμένο”, δεν θα αργήσει να είναι ο νέος εφιάλτης για την ανθρωπότητα, όταν ο ένας μετά τον άλλον θα βλέπουν την έξοδο από την εργασία τους που θα την παίρνει ένα ρομπότ ή, μπορεί και ακόμα χειρότερα, θα πρέπει να δουλέψει πλάι σε ένα τέτοιο, προσπαθώντας να το ανταγωνιστεί σε αντοχή και γνώσεις.

Σύμφωνα με το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ, 5 εκατ. θα χάσουν τη δουλειά τους μέχρι το 2020, αριθμός εξαιρετικά ‘αισιόδοξος’, αν λάβουμε υπόψη πόσα επαγγέλματα έχουν στοχοποιηθεί για να αντικατασταθούν από τα ρομπότ.

Σύντομα, θα δούμε και το Μπολσόι με ανθρωπόμορφες κούκλες να χορεύουν τη Λίμνη των Κύκνων. Ή… μήπως Coppelia; Μπαλέτο του 19ου αιώνα με ηρωίδα ένα κορίτσι, την Coppelia, το κατασκεύασμα ενός “τρελού” επιστήμονα, του  Coppelius, που κατάφερε να δώσει ζωή σε μια κούκλα. 


Το μπαλέτο βασίζεται σε μια ιστορία του E. T. A. Hoffmann, ρομαντικός συγγραφέας ιστοριών φαντασίας και τρόμου , νομικός, συνθέτης, κριτικός μουσικής, συντάκτης, γελοιογράφος και… μασόνος!

Πάνω από το μπαλέτο Copellia – Δεξιά ο Hofmann και η υπογραφή του με την τελεία στο τέλος που υποδηλώνει ότι είναι υψηλόβαθμο μέλος μασονικής στοάς


nea.allnewz.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου