Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2016

Φωτογραφικά πορτρέτα των ήχων! - εικόνες

Πρωτοποριακή τεχνική οπτικοποιεί ακουστικά κύματα

Ο Λίντεν Γκλέντχιλ είναι ένας Βρετανός βιοχημικός, φωτογράφος με ειδίκευση σε επιστημονικά θέματα και εφευρέτης. Ο Γκλέντιχ συνδυάζει όλες αυτές τις ιδιότητες του και παράγει διαφόρων ειδών πρωτοποριακά έργα τέχνης πολλά εκ των οποίων έχουν κερδίσει βραβεία. 

Ο Γκλέντχιλ έβαλε με τον εαυτό του ένα στοίχημα που κάποιος θα μπορούσε να το χαρακτηρίσει… υπερβατικό. Θέλησε να φωτογραφήσει τους ήχους!..



Σκέφτηκε ένα πιθανό τρόπο με τον οποίο θα μπορούσαν να οπτικοποιηθούν οι ήχοι και πιο συγκεκριμένα κάποια ακουστικά κύματα. Το σχέδιο του όχι μόνο στέφθηκε από επιτυχία αλλά το αποτέλεσμα είναι πραγματικά εκπληκτικό.

Η τεχνική

Για να τα καταφέρει ο Γκλέντχιλ τοποθέτησε πάνω από ένα ηχείο με ενσωματωμένο με ενισχυτή μια μεμβράνη και πάνω στη μεμβράνη έβαλε μια λεκάνη με νερό πάνω στο οποίο έπεφτε στροβοσκοπικός φωτισμός. Το ηχητικό σύστημα συνδέθηκε με ένα υπολογιστή το οποίο διέθετε ένα λογισμικό που αναπτύχθηκε για το συγκεκριμένο πείραμα. 

Στον υπολογιστή ήταν συνδεδεμένη και η φωτογραφική κάμερα του Γκλέντχιλ. με την οποία τραβούσε εικόνες από τις δονήσεις που παράγονταν στην επιφάνεια του νερού από τα ακουστικά κύματα. Τα ακουστικά κύματα εμφανίζονται σε μοναδικές καλειδοσκοπικές εικόνες.





tovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου