Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2016

Η ακροτελεύτια λύση...

Γράφει ο Κώστας Μαντατοφόρος 

Τώρα που οι περισσότεροι προβλέπουν ''ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις''για να δούμε τί μπορεί να σημαίνει αυτό για τον λαό.

Πρώτα-πρώτα ας δούμε ποιοί αρθρώνουν σήμερα έναν κάποιο, έστω και αναιμικό αντιμνημονιακό λόγο στην Βουλή: Πρόκειται για τους δυό ακραίους πολιτικούς σχηματισμούς, οπαδούς του ολοκληρωτισμού, δεξιού ή αριστερού..


Αυτοί δηλαδή που πρεσβεύουν ό,τι ακριβώς και η νεοναζιστική ''Ενωμένη Ευρώπη'', που πολύ θα ήθελε (και στόχο έχει) μετά την κατάργηση των εθνικών νομισμάτων προς όφελος της Γερμανίας, και μετά την κατάργηση του φυσικού χρήματος προς όφελος των τραπεζών, να καταργήσει τα εθνικά κοινοβούλια προς όφελος ενός διευθυντηρίου τεχνοκρατών και ηλίθιων και απατεώνων πολιτικών, διορισμένου από πολυεθνικές, τράπεζες και ολιγάρχες.

Η αντιμνημονιακή λοιπόν σήμερα φωνή μέσα στην Βουλή, είναι αυτή που
 ταυτίζεται με την κατάργηση μερική ή ολική του κοινοβουλευτισμού. 

Οι υπόλοιποι που ενστερνίζονται τον κοινοβουλευτισμό, και θα έπρεπε λογικά να είναι αντίθετοι με κάθε έννοια τέτοιου είδους ''ενωμένης'' Ευρώπης, είναι φανατικοί υποστηρικτές των μνημονίων, και διαφέρουν για τα μάτια του κόσμου μόνο στον τρόπο επιβολής τους.
Αυτήν την παράνοια εμείς την έχουμε στείλει στην Βουλή ακριβώς έτσι.
Και αν περιμένουμε ''ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις'' που θα ωφελήσουν τον λαό μέσα απ' την 
υπάρχουσα σύνθεση της Βουλής... 

Είτε σαν πραξικόπημα τύπου ''Παπαδήμου'' με κάποιον εξωκοινοβουλετικό εγκάθετο τοκογλύφων και τραπεζών...
Είτε σαν σχηματισμό ''οικουμενικής'' κυβέρνησης τύπου κοινοβουλευτικής καμόρας...
Είμαστε μακριά νυχτωμένοι και απεριόριστα βλάκες και αφελείς.
Από την άλλη, μιά προσφυγή στις κάλπες...
(πράγμα που το blog πιστεύει ότι δεν συμφέρει ούτε τους δανειστές-τοκογλύφους-''θεσμούς'' ούτε και το σύστημα διαπλοκής, και άρα δεν θα γίνουν ή θα αποφευχθούν μέχρι της τελευταίας πιθανότητάς τους να διασωθούν χωρίς εκλογές) 

Θα είχε νόημα μόνον αν άλλαζε ριζικά η σύνθεση της σημερινής Βουλής και της ισορροπίας των πολιτικών δυνάμεων, που θα μπορούσε να προέλθει απ΄ την ριζοσπαστικά αντίθετη της 20ης Σεπτεμβρίου ψήφο του λαού.
Βλέπετε εσείς κάτι τέτοιο;

Ούτε και το blog!

Άρα μάλλον συμφωνούμε πως οι λεγόμενες ''ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις''  που θα μπορούσαν να αποβούν ωφέλιμες για τον λαό, δεν πρόκειται να προέλθουν ούτε μέσα από την υπάρχουσα Βουλή, ούτε από εκλογές. 
Τί μένει;

Εδώ το blog σηκώνει τα χέρια ψηλά.
Του έρχονται στο μυαλό δύο λεξούλες, δύο λύσεις (η μία επιθυμητή, ή άλλη απευκταία) αλλά δεν θα τις πεί.
Θα τις πεί και θα τις προκαλέσει,
 η ωριμότητα ή όχι αυτού του λαού!...

Ουδέν Σχόλιον   



kostasxan.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου