Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2016

Αποχαρακτηρισμένα αρχεία του Apollo 10: ‘Μουσική’ μετάδοση απ’ την σκοτεινή πλευρά της Σελήνης - βίντεο

Μια ακόμη υπενθύμιση ότι το διάστημα είναι ένα ανατριχιαστικό μέρος έχει παρουσιαστεί στις χαμένες ταινίες του Apollo 10 – την αποστολή που έκανε κύκλο στη σκοτεινή πλευρά της Σελήνης..

Οι ταινίες περιέχουν παράξενη «μουσική» που είχε ληφθεί έξω από την προσιτότητα του σήματος της Γης.

Η αποστολή συνέβη τον Μάιο ακριβώς πριν από την προσγείωση του Apollo 11 το 1969 δύο μήνες αργότερα. Οι ηχογραφήσεις που ανακτήθηκαν από τον Apollo 10 αποχαρακτηρίστηκαν μόνο το 2008 και τώρα θα παίξουν στο Ανεξήγητα Αρχεία του Science Channel αργότερα αυτό το μήνα.

Τι ήταν παράξενο σ’ αυτές τις ηχογραφήσεις; Εκτός από το γεγονός ότι περιείχαν έναν πολύ μουσικό χορό συχνοτήτων και θορύβου, ήταν το γεγονός ότι δεν θα μπορούσαν να προέρχονται από οποιαδήποτε ανθρωπογενή πηγή, καθώς δεν υπάρχει ραδιοφωνικό σήμα στην αθέατη πλευρά της Σελήνης. Αυτό σημαίνει επίσης ότι οι αστροναύτες δεν μπορούν να μιλήσουν στην Γη και είναι μόνοι τους σε εξωτερικό χώρο όλη τη διάρκεια του χρόνου τους εκεί.



Το 1969, δύο μήνες πριν πατήσει το πόδι του στο φεγγάρι ο Νιλ Άρμστρογκ, το Apollo 10 έπλεε ακριβώς πάνω από τη σεληνιακή επιφάνεια όταν το πλήρωμα έμενε έκπληκτο από ένα “σφύριγμα”. Οι τρεις αστροναύτες συζητούν το περιστατικό στην επερχόμενη εκπομπή.


Ο Al Worden, αστροναύτης με το Apollo 15, εξηγεί: ”Υπάρχουν καταγραφές που καταγράφουν ό, τι συμβαίνει στην πίσω πλευρά, και στη συνέχεια κάνεις μια χωματερή δεδομένων όταν έρχεσαι γύρω από την μπροστινή πλευρά, και το Χιούστον ή ο έλεγχος της αποστολής μπορεί να δει στη συνέχεια τι συνέβη όταν ήσουν γύρω από την πίσω πλευρά.”



Η “μουσική” μετάδοση διήρκεσε σχεδόν μια ώρα, και είχε το πλήρωμα να συζητά για το αν η NASA έπρεπε να ξέρει τι είχαν ακούσει. “Είναι απίστευτο! Ξέρεις;” ομολογούν. Σχεδόν πέντε δεκαετίες αργότερα, εξακολουθεί να μην υπάρχει καμία ένδειξη ως προς την πηγή.

Όταν οι τρεις τελικά γύρισαν πίσω, επέλεξαν να μην το πουν στη NASA, το οποίο θα μπορούσε να είναι μια έξυπνη κίνηση, βλέποντας ότι ο οργανισμός θα μπορούσε να τους είχε υπό κράτηση και να μη τους αφήσει να πετάξουν λόγω ανησυχιών για την ψυχική τους κατάσταση.

Η συζήτηση θα παίξει στο επερχόμενο επεισόδιο του «Ανεξήγητα Αρχεία της NASA», καθώς επιστήμονες συνεχίζουν να συζητούν τις πιο εξέχουσες θεωρίες: μία πιθανή είναι ότι φορτισμένα σωματίδια αλληλεπιδρούν με ένα μαγνητικό πεδίο, με τον τρόπο που το έκαναν στον Δία και τον Κρόνο. Υπάρχει βέβαια ένα πρόβλημα εδώ: η Σελήνη δεν έχει μαγνητικό πεδίο ή ατμόσφαιρα οποιουδήποτε είδους.


Ο χρόνος θα δείξει.

https://www.rt.com/usa/333184-apollo-nasa-tapes-declassified/

offtherecord.net.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου